Vyrážíme na týdenní vandr

29.7.2016


Jedna z akcí, které mají (snad) smysl. Zmobilizovat rodiny pečující o děti se SMA nebo podobným nervosvalovým onemocněním, aby na týden vyrazily hromadně na pobyt, kde se o děti budou starat vyškolení asistenti. Děti budou mít vlastní program a rodiče si mohou jezdit po výletech, odpočívat a nebo si povídat s těmi, kdo mají podobnou zkušenost.

Takovému týdnu předchází spousta nepopulárních úkonů- sehnat peníze na asistenty, zajistit všechno materiálno, zmapovat terén, odstranit bariéry, vyhovět co nejvíce požadavkům rodin, vybavit pokoje a koupelny tím, co jim usnadní manipulaci s dítětem....

Ne všechno se daří stihnout na čas, a tak adrenalinu je stále tolik, že jej člověk nestačí ani odbourávat. Odstraňování bariér může probíhat i pár hodin před zahájením akce...

 Ufff, ale stihlo se to.

 Naši klienti už vědí, že všechno není v našich silách, a tak si pro jistotu vozí vlastní stín. Je mobilní! Zvláštním úchytem připevněný k vozíku ;-)

 
 A někdo si umí naplánovat narozeniny přesně na den příjezdu- takže nesmí chybět dort. A protože oslavenkyně je majitelkou psího šampionna papillona- i dort se tomu musel přizpůsobit.

 

Radost byla veliká....

 
Papillon byl obdivován, ze všech stran nafonen, nafacebookován a posléze naporcován a sněden. Chutnal úplně stejně dobře jako vypadal ;-)

Děti se radují   po svém....



 někomu k radosti stačí dušená mrkev



Seznamovací večer se vydařil. Jak se radují dospělí, to fotit nemohu, neb dospělým dušená mrkev k radosti pochopitelně nestačí.

Všichni jsou dobře naladěni, těší se na výtvarné dílny, rodiče plánují výlety (bez dětí) ;-) a hromadně se chystáme na pouť. Jak některé natěšené klienty dostaneme a udržímena pouťových atrakcích typu kolotoč, to nevím. Určitě na to budou vzpomínat nejen klienti ;-)

Počasí je všelijaké- umí tu i krátce a vydatně zapršet. Mít střešní okno nad postelí nemusí být vždycky výhra.




Komentáře